Led spots voor uw plafond, duurzaam en energie zuinig

Stap nu over op led spots en begin met besparen

Led inbouwspots bij de vijver

Nu de lente is begonnen, zullen de dagen steeds langer en warmer worden. Het kan dan ook heerlijk zijn om ’s avonds in de schemering nog even lekker buiten in de tuin te zitten. Stel je voor, de zon gaat onder, en jij geniet nog even lekker na van de dag met je sfeervolle tuinverlichting. Dit is mogelijk met led inbouwspots! Door led inbouwspots in de grond te plaatsen rondom de vijver in je tuin, creëer je in een handomdraai een sfeervolle omgeving om elke zomeravond in door te brengen. Of, op koudere avonden, om vanuit je raam te bewonderen natuurlijk!

Soorten led inbouwspots voor bij de vijver

Voor alle led inbouwspots die je buiten plaatst, dus ook die voor bij de vijver, geldt dat ze wel tegen een stootje en slechte weersomstandigheden moeten kunnen. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je led inbouwspots kapot gaan wanneer het een beetje regent of wanneer er water vanuit de vijver overheen klotst. Daarom kun je het best kiezen voor waterdichte led inbouwspots. Deze kun je herkennen aan de IP-waarde die op de verpakking wordt weergegeven, en staat voor de mate waarin de led inbouwspots tegen water kunnen. Je kunt daarom het beste kiezen voor led inbouwspots met een IP65-waarde. Deze zijn goed bestand tegen water, waardoor het geen kwaad kan als er een stortbui of een golf vanuit de vijver overheen gaat.

Sfeervolle led inbouwspots rondom de vijver

     

Voor een sfeervolle tuin, kun je meerdere led inbouwspots naast elkaar rondom de vijver plaatsen. Dit zorgt voor een mooi effect voor op een schemerige avond. Wanneer je ze recht omhoog richt, zal je weinig van het licht terugzien. Daarom is het handig om kantelbare led inbouwspots aan te schaffen voor rondom je vijver. Door deze iets naar binnen te richten, kan het licht weerkaatsen op andere objecten in de tuin, waardoor je een extra mooi effect krijgt met led inbouwspots rondom de vijver.   


Led Spots voor uw plafond, duurzaam en energie zuinig.

Hier bent u aan het juiste adres als u alles te weten wilt komen over het gebruik van led spots in uw woning, restaurant, winkel of bedrijf. Bent u opzoek naar sfeerverhogende led spotjes dan zult u hier leren dat deze dimbaar moeten zijn. Leest u op onze pagina hoe wij al vele bedrijven en woningen hebben voorzien van sfeervolle en dimbare led spots.

Dimbare warm witte led spots voor in de woonkamer, badkamer, slaapkamer of welke ruimte u maar wenst

Sommige mensen twijfelen of ze wel moeten overstappen van hun conventionele verlichting op led spots. Gloeilampen kunnen bijvoorbeeld erg mooi warm wit licht produceren, en ook dimbare halogeen spotjes zorgen voor een sfeervolle, oranje licht. led spotjes daarentegen, worden nog vaak geassocieerd met fel wit licht, dat bijvoorbeeld in ziekenhuizen en grote industrieterreinen wordt gebruikt. led spots zijn in de laatste jaren echter enorm verbeterd, waardoor deze associatie niet meer klopt. Deze lampen zijn namelijk in allerlei soorten en maten te verkrijgen, met allerlei verschillende kleuren licht. Zo dus ook warm wit, wat zorgt voor een extra sfeervolle uitstraling in je kamer met led spotjes.

Hoe weet ik welke kleur licht mijn led spotjes uitstralen?

Wanneer je in de winkel op de verpakking van led inbouwspots kijkt, zal je misschien niet direct kunnen zien welke kleur het licht nou eigenlijk heeft. Maar als je op zoek bent naar led spots met warm wit licht, wil je natuurlijk niet met heel heldere spots thuiskomen. Daarom wordt er altijd op de verpakking een temperatuur in Kelvin aangegeven, die staat voor de kleur licht die de dimbare led spots uitstralen. Hoe lager deze waarde, hoe warmer de temperatuur van het licht zal zijn. Zo staat 6500K voor een koele witte lichtkleur, 4000K voor neutraal wit en 2700K voor warm wit licht.

Warm witte dimbare led spots voor een sfeervolle led verlichting

Led spots die warm wit licht uitstralen, zijn perfect om ’s avonds lekker te kunnen ontspannen. In tegenstelling tot koel wit licht, dat vaak een strakke, steriele uitstraling geeft, zal warm wit licht ervoor zorgen dat je kamer een prettige, warme uitstraling zal hebben. Wanneer je kiest voor warm witte led spots met een heel lage Kelvin-waarde, zal je de verlichting kunnen vergelijken met de kleur van kaarslicht. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit zorgt voor veel sfeer in je woonkamer of slaapkamer, met name in de avond!

Led spots in een ruimte woonkamerr


Waar je op moet letten bij het kiezen van goede inbouw led spots

Led inbouwspots zijn er in allerlei soorten en maten, en dat betekent ook dat de kwaliteit van de ene spot hoger ligt dan die van de ander. Je wilt natuurlijk het meeste waar voor je geld hebben wanneer je de verlichting koopt, zodat je van tevoren weet dat je lampen lang meegaan. Gelukkig hoef je geen expert te zijn om te zien of je inbouwspots van goede kwaliteit zijn. Hieronder staan enkele tips waar je op kunt letten bij het aanschaffen van led inbouwspots.

Het label voor energiezuinigheid

Met een energiezuinige lamp ben je ervan verzekerd dat de spot lang meegaat, zonder al te veel geld op te slurpen. Je kunt led spots die weinig energie verbruiken herkennen aan het Energy Star Label. Aan dit label kun je ook zien dat je inbouwspots van hoge kwaliteit zijn, en een garantie van drie jaar hebben. Extra handig dus.

Let op het lumen van de led inbouwspots

Bij led verlichting is de helderheid van het licht gebaseerd op lumen, en niet op wattage. Het is dus van belang om erop te letten dat je led spots per watt meer lumen produceren dan andere verlichtingsbronnen. Zo weet je zeker dat je spots energiezuinig en van hoge kwaliteit zijn.

Led spots in woonkamer


Let op de verlichting die de lamp produceert

Als je de kans krijgt, is het slim om de led spots eerst in de winkel te testen voordat je ze aanschaft. De kleur hoort helder wit te zijn, een kleur die niet verandert door de jaren heen. Daarnaast geeft een flikkering van het licht ook aan dat de lamp van lage kwaliteit is: de verlichting hoort consistent te zijn. Dit klinkt logisch, maar het is toch handig om even te testen voordat je thuis voor tegenvallers komt te staan. Wanneer jij bovenstaande tips opvolgt, ben je verzekerd van led spots met hoge kwaliteit, waar je jarenlang plezier van kunt hebben.

Meer informatie kunt u wekelijks vinden op onze blog pagina waar onze adviseurs wekelijks een vraag beantwoorden.